Wina produkowane w Winnicach Jaworek
Winnice Jaworek i produkowane tu wina zostały wyróżnione certyfikatem Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego Dolny Śląsk skupiającej producentów stosujących wysokiej jakości surowce, a produkty z nich wytwarzane są regionalną specjalnością.
Nasze wina produkowane są z ręcznie zbieranych oraz selekcjonowanych owoców. Czerwone zanim trafią do butelek długo leżakują w beczkach dębu amerykańskiego lub francuskiego, którym zawdzięczają odpowiednie aromaty. Białe zaś swój wyszukany smak i aromat zawdzięczają m.in. fermentacji w tankach z zachowaniem odpowiednio niskich temperatur.
Produkty Jaworek rekomenduje Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska na liście 160 twórców najlepszych produktów regionalnych w całej Polsce.
Poza tradycyjną produkcją białych i czerwonych win, które w 2006 roku zostały włączone przez Ministerstwo Rolnictwa na Listę Produktów Tradycyjnych, na bazie soku winogronowego powstają według naszej receptury unikalne miody pitne gronowe.
Etykieta każdego wina ozdobiona jest obrazem artysty sztuk plastycznych prof. Eugeniusza Józefowskiego. (www.jozefowski.art » )
Wina dostępne są w sklepie firmowym na terenie Winnic. Podczas zakupów można skorzystać z porad i pomocy w doborze odpowiedniego wina dla Państwa potrzeb oraz smaku. Zapraszamy codziennie w godzinach 9:00-19:00.